Az applikációval kapcsolatos kérdések

A Google Play Áruházból töltheti le Androidos készülékére és az App Store-ban már letölthető iPhone-ra is az alkalmazás.

Részletes leírást a Hogyan működik az applikáció? menüpontban találnak.

Az új szabályok értelmében amennyiben a technikai feltételek adottak abban az esetben a rendszer használata kötelező, ezzel biztosítva a karantén kötelezettnek a lehető legkényelmesebb megoldást a karantén szabályainak betartására, miközben megelőzhetjük a rendvédelmi szervek túlzott leterheltségét.

Amennyiben karanténba helyezték, az adatait elküldik a rendőrségnek ahol feltöltik azokat az adatbázisukba, és csak ezután tud regisztrálni. Ez minden igyekezetük ellenére időt vesz igénybe, ezért kérnénk a türelmüket, természetesen semmilyen büntetés nem kaphatnak, ha azért nem használják az alkalmazást mert nem tudnak regisztrálni.

Más a helyzet, hogy ha a határon jött át, vagy a rendőrség már volt kint ellenőrzést végezni. Ilyen esetben kérem keressen minket az itt található online chaten és igyekszünk segíteni.

Amennyiben elfelejtette a regisztrációnál megadott jelszavát, a következőket kell tennie:

  • Nyomjon az “Elfelejtettem a jelszavam” gombra az alkalmazás bejelentkező képernyőjén
  • Írja be a regisztrációnál megadott e-mail címét
  • Nyomjon rá a “Küldés” gombra, ekkor a rendszer egy új ablakba irányítja, ahol meg kell adnia egy kódot, melyet két részben küld Önnek a rendszer, egyet a regisztrációkor megadott e-mail címre, a másikat pedig a regisztrált telefonszámára SMS-ben.
  • Írja be a kódokat, majd adja meg új jelszavát. Az új jelszó mentése után már ezzel a jelszóval éri el a rendszert.

A távellenőrzési kéréseket SMS-ben kapja meg a regisztrációkor megadott telefonszámra. A távellenőrzési kérést a következőképp teljesítheti:

  • Jelentkezzen be a HKR applikációba
  • Nyomjon rá az “Ugrás a távellenőrzésre” gombra
  • Olvassa el az itt található utasításokat, majd nyomjon rá a “Távellenőrzés indítása” gombra. A távellenőrzés során az alkalmazás több képet is csinál Önről, ezért ne mozgassa a telefont, amíg a folyamat állapotát jelző zöld csík végig nem fut a képernyőn. A fotók készítésekor kérjük ügyeljen arra, hogy csak Ön szerepeljen a fotón, ne legyen látható a képen más személy.
  • A távellenőrzés elvégzése után nyomja meg a “Rendben” gombot

Nem. A HKR a hatóságok munkáját és a karanténban lévők életét is megkönnyítő alkalmazás, éjszaka hagyja pihenni a beteget.

Az ORFK-t automatikusan értesíti az alkalmazás a távellenőrzés elmulasztásáról, akik az ide vonatkozó jogszabálynak megfelelően járnak el.

Telefon beállítások

Android

A HKR alkalmazást Android 7.0 verzió felett támogatjuk. Okostelefonján az alábbi útvonalat követve nézheti meg, milyen verziószámú Android fut a készüléken:

Beállítások -> A telefon névjegye -> Szoftver adatai -> Android verziója


iOS

Az alkalmazás iOS 11 vagy annál magasabb iOS verziójú készüléken fut:

Beállítások -> Általános -> Info -> Szoftververzió

Android

Amennyiben az alkalmazás indításakor nem engedélyezte, hogy a HKR hozzáférjen a kamerához és a GPS adatokhoz, ezt manuálisan is megteheti. Okostelefonján navigáljon az alkalmazás engedélyekhez az alábbi útvonalon és ott adja meg a szükséges engedélyeket.

Android kamera hozzáférés:

Beállítások -> Alkalmazások -> Házi Karantén -> Engedélyek

Android GPS adatokhoz való hozzáférés:

Beállítások -> Hely -> Be


iOs

iPhone Házi Karantén app kamera:

Beállítások -> Házi Karantén -> Kamera

iPhone Házi Karantén app GPS:

Beállítások -> Házi Karantén -> Helyzet

iPhone helyadatok engedélyezése:

Beállítások -> Helymeghatározás

Karanténnal kapcsolatos kérdések

Amennyiben a 10 napos karanténja telt le, úgy Önnek semmi teendője nincs, a rendszer email értesítést küld a karantén végéről. Az email értesítés után törölheti nyugodtan az alkalmazást és onnantól kezdve szabadon mozoghat, a rendszer több távellenőrzés kérést nem küld.

Amennyiben pozitív teszt miatt került karanténba, úgy előfordulhat, hogy igaz a háziorvos vagy a hivatal szóban feloldja a karanténját, azonban távellenőrzések mégis érkeznek. Ez azért van, mert a rendszer csak akkor szünteti meg a karanténját, amikor a rendőrség is értesül a karantén végéről. Amennyiben kapott feloldó határoztatot, úgy keressen minket az online chaten és igyekszünk segíteni, azonban sajnos határozat nélkül sajnos a rendőrség nem tudja feloldani a karanténját, és a távellenőrzéseket addig teljesítenie kell.

Természtesen, amennyiben a 10 napos karanténját tölti úgy lehetősége van elmenni tesztet végeztetni. Amennyiben a tesztelés alatt kapna távellenőrzést, nyomja meg a “Távellenőrzés halasztása” gombot.

 

 

Go to Top